Terug naar overzicht

CT People: Omi

“Ik vind dat wij als homo’s erg vrij zijn in hoe wij met elkaar omgaan, maar tegelijkertijd is er een afstand en een kwetsbaarheid die we niet durven te laten zien aan elkaar. Ik probeer altijd, in het algemeen maar ook in de homoscene, zo authentiek mogelijk te blijven, wat niet altijd gewaardeerd wordt. Authenticiteit betekent voor mij dat je jezelf durft te zijn en kwetsbaarheid durft te tonen, maar ook erkenning hebben voor privilege en bewust zijn van sociale constructies en jouw positie hierin. Ik ben vaak op zoek naar diepgang en een persoonlijke connectie, maar naarmate ik ouder word, leer ik ook dat niet iedereen hiervoor openstaat en dat je dit niet kunt forceren. Soms merk ik dat het irritatie bij iemand opwekt als ik begin te graven, die ruimte moet ik ook respecteren. Dus niet meteen: “Wie ben je, waar ga je over, wat beweegt je in het leven, waar gaat het leven over?”, ondanks ik die neiging wel heb.”

 

Gesproken met Omi | Talkshow: Fluwelen woede (Velvet rage) | 18 dec 2019 | Fotografie door Raymond van Mil |

Spread the word & share