Compagnietheater wordt House of CT

Menig Amsterdammer met een interesse in queer en POC onderwerpen zal het Compagnietheater in de afgelopen vijf jaar hebben leren kennen als safe space in de stad. Een plek voor en door gemeenschappen, waarmee er een podium ontstond dat voelde als een huis. Vanaf 2022 slaat dat huis haar vleugels uit onder de nieuwe naam House of CT*. Niet meer in het Compagnietheater, maar op nieuwe, frisse plekken in de stad en daarbuiten. De kick-off vindt plaats in Felix Meritis op 28 en 29 juni met de performance/kunstinstallatie van MAISON the FAUX i.s.m. Dorian Wood.

Inmiddels bekende namen als Simon(e) van Saarloos, S10, Gil Gomes Leal, Alok Vaid-Menon, maar ook de House of Vineyard vonden in de eerste jaren van het Compagnietheater hun opwachting op het podium. Met een reeks frisse, nieuwe makers wordt er nu doorgegaan onder de noemer House of CT, in 2022 eerst in Felix Meritis in Amsterdam en Het Hem in Zaandam. House of CT is een nomadisch podium dat voor een korte periode een plek helemaal overneemt met eigen programma’s, makers en publiek. Allemaal uitgesproken, queer, POC, vormen zij de ziel van het podium.

Bekijk hier onze huisregels.

Cradle, Nip, Go

Na een lange tijd van lockdowns en herorganiseren, is House of CT terug met een kick-off in Felix Meritis op 28 en 29 juni. Cradle, Nip, Go is een performance en indrukwekkende kunstinstallatie inéén, gemaakt door MAISON the FAUX (“een creatieve studio die zich voordoet als groots couture-modehuis”) in samenwerking met Amerikaans performer Dorian Wood. Geproduceerd door NITE in Groningen en exclusief te zien in Amsterdam bij House of CT.

Film en Keepsake

Om de nieuwe vorm te vieren en symboliseren maakte House of CT samen met vaste makers en performers Otion en Perry Gits een korte film en met beeldend kunstenaar Serana Angelista een kunstwerk dat online gratis te bestellen is (op = op). Bekijk de film hieronder en het kunstwerk hier.

* De nieuwe naam van de organisatie is (onder andere) een verwijzing naar de ballroom scene. We zijn echter geen house in de ballroom definitie, maar een huis voor podiumkunsten. We vinden het belangrijk te vermelden dat het merendeel van House of CT en haar medewerkers zich identificeert als POC en/of queer, en de performances bij CT in veel gevallen worden gedaan door of in samenwerking met ballroom dansers.

 

Spread the word & share