What’s (the) Matter?

THEATERSHOW MET SPECTACULAIRE NATUURKUNDIGE EXPERIMENTEN

5 april | 20:00 UUR
6 april | 15:00 UUR en 20:00 UUR

GRATIS TOEGANG – KAARTEN RESERVEREN VERPLICHT (onderaan de pagina)

De Bonn Physics Show komt naar Nederland! De theatershow die bol staat van spectaculaire natuurkundige experimenten doet op 5 en 6 april 2019 het Compagnietheater in Amsterdam aan voor maar liefst drie voorstellingen.

Eerder was het programma “What’s (the) Matter” onder meer te zien in Madrid, Lissabon, Peking en Londen, en natuurlijk in Bonn, waar de show in 2002 ontsproot aan het brein van artistiek directeur Herbert Dreiner. Dreiner, zelf een elementaire-deeltjesfysicus, vond de manier waarop natuurkunde aan het grote publiek getoond wordt te droog en te saai, en besloot een theaterprogramma op te zetten. Een toneelvoorstelling met een tiental acteurs waarin terloops, live op het toneel, de meest spectaculaire experimenten uit de fysica getoond worden.

De voorstelling volgt de twee hoofdpersonen, Maike en Lorenzo, op een reis door ruimte en tijd. Daarbij komen ze terecht middenin enkele van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis van de natuurkunde. Ze zijn bij de ontdekking van het atoom door Ernest Rutherford, maar zien ook de gigantische 27 kilometer lange deeltjesversneller die hedendaagse natuurkundigen op het CERN in Genève gebruikten om het Higgsdeeltje te ontdekken.

Op vrijdagavond 5 april (20:00) wordt een speciale voorstelling voor middelbare scholieren georganiseerd. Beide voorstellingen op 6 april (15:00 en 20:00) zijn voor een algemeen publiek toegankelijk. De shows worden u aangeboden door de diverse natuurkunde-instituten in Amsterdam, en zijn daarom gratis toegankelijk. Reserveren is wel vereist.  Het programma is Engelstalig, maar is ook zonder gedegen kennis van die taal goed te volgen.

 

RESERVEER KAARTEN VOOR:
5 april | 20:00 UUR  — speciale voorstelling voor middelbare scholieren
6 april | 15:00 UUR
6 april | 20:00 UUR
Spread the word & share