Terug naar overzicht

De Zeven Liefdeswetten van Corine Koole

Dit programma is wegens grote belangstelling verplaatst van De Nieuwe Liefde naar Het Compagnietheater.

Hoe is het om je grote liefde kwijt te raken? Verliefd te worden op een ander? Ziek van jaloezie te zijn? Overgenomen te worden door verlangen? Overspel te plegen? (Eindelijk) alleen te zijn?

In haar nieuwe boek De zeven wetten van de liefde deelt Corine Koole haar unieke kennis over de liefde. Vanavond praten we over de schoonheid ervan, maar ook de pijn en het gemis. Welke drie fasen kent verliefdheid? Wat zijn de kenmerken van een grote liefde en over welke eigenschappen moet je beschikken om jouw liefde in stand te kunnen houden? En wat houd je over als je alle franje weghaalt, wat is de onmisbare kern van alle liefde?

Kom met je driehoeksverhouding, (on)gelukkig getrouwde partner, minnaar, Gebroken Hartenclub, oude liefde of scharrel. Alle vormen en maten van liefde zijn welkom.

Programmabeeld: Jenna Christina op Unsplash.

 • gasten

 • Corine Koole

  Corine Koole maakte de afgelopen jaren meer dan duizend interviews, reportages en verhalen voor kranten en tijdschriften over de liefde. Befaamd zijn haar rubrieken Lust en Liefde in Volkskrant Magazine en De Morgen en Verlaten Vrouw in LINDA. Voor De zeven wetten van de liefde onderzocht ze de zeven thema’s die keer op keer terugkomen als constanten in alle verhalen: Verliefdheid, Verlangen, Seks, Grote Liefde, Eeuwige Liefde, Pijn en Trouw.

   

   

   

   

   

   

   

 • Hadassah de Boer (moderator)

  Hadassah de Boer is programmamaker, presentator en dagvoorzitter. Ze begon haar carrière bij de Amsterdamse zender AT5 maar verwierf landelijke bekendheid als presentator van diverse kunstprogramma’s. Ze regisseerde voor Het Uur van de Wolf de documentaire Barry Hay, Kissing a Dream en maakte voor RTL4 de zesdelige serie Mannen Van Een Zekere Leeftijd. Hadassah is een bewonderaar: ‘Corine’s rubriek in VK Magazine is een van de eerste dingen die ik op zaterdag tot me neem. Heel knap hoe ze iedere week met hetzelfde onderwerp een andere reactie weet op te roepen. Van mededogen tot verbazing; van opwinding tot troost.’

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Rik van Lunsen
  Foto door Mark van den Brink

  Rik van Lunsen is arts-seksuoloog NVVS. Van 1987 tot 2017 was hij hoofd van de multidisciplinaire afdeling Seksuologie en Psychosomatische Gynaecologie van het Amsterdams Medisch Centrum (AMC). In 2017 verscheen het boek Seks! een leven lang leren, dat hij samen met zijn collega Ellen Laan schreef. 

   

   

   

   

   

   

   

 • Live: Wies en de Liefde

   

  Foto door Rob Verhagen

  Wies en haar Liefdes ontmoetten elkaar tijdens repetities voor een voorstelling in een hooiberg. Ieder met zijn eigen achtergrond, instrument en muzikale bagage. Zangeres & tekstschrijver Wies Kavelaar, gitarist Wouter Mooy, bassist Ton Nieuwenhuizen en drummer/percussionist Andries Eleveld bestrijken samen meer dan 60 jaar popgeschiedenis. Dat vormt een grote inspiratiebron te zijn om een eigen sound te ontwikkelen. Samen speelt de band inmiddels het door zichzelf bekroonde nieuwe genre pop-poëzie met blues- en folk-invloeden.

   

   

   

   

   

Dit programma heeft al plaatsgevonden