Terug naar overzicht

Yoniverse

Cherella Gessel

“Helende hiphop voor black, queer bitches”

Een intiem reinigingsritueel vindt plaats in een alternatief universum. Hier zijn rhymes helende spreuken, is paarse nevel reinigend voor de YONI en worden alle trauma’s en negatieve vibraties weg geschud vanuit het centrum van het lichaam.

Yoniversal healing is needed!

Cherella Gessel leeft op de intersectie van afro-Caribisch, vrouw en queer zijn. Dit zorgt regelmatig voor innerlijke conflicten in de westerse, patriarchische, kapitalistische, heteronormatieve, racistische samenleving waarin we leven. We zien hoe Cherella op zoek gaat naar healing en balans voor zichzelf, samen met gelijkgestemden.

Winnaar van de Amsterdamprijs voor de kunst 2021! Juryrapport: “Cherella Gessel is het boegbeeld van een nieuwe generatie kunstenaars. Ze is niet vast te pinnen op één specifieke discipline, maar mag met recht alleskunner genoemd worden. Ze is mime-speler, danser, model, theatermaker, spoken word-artiest, filmmaker. Wat kan ze eigenlijk niet? De breedte van haar kunstenaarschap getuigt van een onweerstaanbare creatieve kracht.”

CORONATOEGANGSBEWIJS

Voor dit programma is een Coronatoegangsbewijs verplicht, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten om als geldig coronatoegangsbewijs te gebruiken. Meer weten over het coronatoegangsbewijs, check Bezoek met Coronatoegangsbewijs.

CREDITS

Concept, spel & tekst: Cherella Gessel
Coach & eindregie: Samora Bergtop
Muziek: Sliscobars
Host: Lashaaawn
Rapcoach: Kay Slice
Kostuum: About Paris London
Beeld: Elisabetta Agyeiwaa
Grafisch ontwerp: Marleen Annema
Muzikale bijdrage: Claudio Ritfeld, Arnold Arakaza, Black Harmony

 • OVER CHERELLA

  Cherella Gessel is een all-round performer. Hen combineert zowel teksttoneel als fysiek spel – in theater én film – met dans, spoken word, modellenwerk, styling, haarstyling en make-up.
  In 2014 begon hen hun carrière als acteur, waarbij hen ontdekte dat theater de cohesie zou worden van alle disciplines bij elkaar. Vanuit hun eigen referentiekader begon hen met het maken van losse scenes en performances en werd hen o.a. daarmee onderdeel van verschillende voorstellingen. Bij platformen als Studio West, Bijlmerparktheater, DOX, Likeminds en de internationale Ballroom Scene heeft hen veel kennis opgedaan als makende, fysieke speler, schrijver, spoken word artiest, experimentele danser en meer.

  Verder was hen ook te zijn bij AYA, IDFA, Fringe Festival Amsterdam, Maas Theater & Dans, Toneelmakerij, Fashionweek Amsterdam, KAF Almere, Frascati Producties, in verschillende (online) magazines, fashion- en muziekvideo’s, nationale en internationale tv-commercials, films, études en fashionprojecten van o.a kunststudenten van academies, op regionale en nationale abri’s, in musea, exposities, theaters over het hele land en meer. Cherella creëert altijd vanuit hun eigen referentiekader en persoonlijke onderwerpen en interesses.

 • OVER LASHAAAWN

  LASHAAAWN is een multidisciplinaire artiest. Host, drag performer, acteur, schrijver en filmmaker.
  “Voor mij is humor waar het leven om draait. Het helpt me te reflecteren, over mijn angst heen te komen als ik nieuwe mensen ontmoet, anderen confronteren met zaken die me zwaar vallen, een kiek te nemen op mezelf waar nodig en natuurlijk om anderen blij te maken. Dus eigenlijk zeg ik je dat ik grappig ben en dat heel serieus neem.”

  Hun ervaring reikt van theatraal komisch commentaar zoals in de voorstelling ‘Je Lult'(2019, Bijlmer Parktheater) naar maatschappijkritische rollen op het zilveren scherm in o.a. Voetbalmeisjes (2015, ZAPP)  tot vooral ook zelfgeschreven episch fantasie werk zoals de korte film ‘Bukundu Gi Mi’ (2019 Dutch Design Week).

Dit programma heeft al plaatsgevonden