Terug naar overzicht

Workshop impactproductie {Impact Academy}

Werk je aan een voorstelling, film of documentaire met een urgent maatschappelijk thema? Denk je na over hoe je met dit verhaal zo groot mogelijke maatschappelijke impact zou kunnen maken? Meld je dan nu aan voor onze workshop impactproductie.

Gedurende de 2,5 uur durende workshop behandelen we de basis voor het opzetten van een impactproductie:

  • ontwikkeling strategie: wat is je maatschappelijke doel, en wie zijn je doelgroepen,
  • ontwikkeling netwerk: hoe ziet het landschap rond je verhaal eruit, wie zijn de belangrijkste spelers en hoe kun/wil je hen bij je verhaal betrekken?
  • financiering: wat kost een impactproductie en waar haal je de benodigde fondsen vandaan?
  • aan de slag: wie doet wat, planning, etc. En tot slot,
  • evaluatie: hoe evalueer je het succes van de campagne?

De workshop is een samenwerking tussen CT Collective en Impact Academy. De workshop wordt gegeven door Bernadette Kuiper (oprichter en directeur van Impact Academy).

Over Impact Academy

Een goed verhaal, gezien door de juiste mensen, kan de wereld veranderen. Verhalen maken het mogelijk dat mensen met uiteenlopende achtergronden en overtuigingen elkaar op neutraal terrein ontmoeten. Door samen een verhaal te beleven en te bespreken kunnen ze van elkaar leren en geïnspireerd aan de slag gaan met een gemeenschappelijk doel voor ogen. Impact Academy traint verhalenvertellers en makers om met urgente verhalen aandacht te genereren voor actuele maatschappelijke thema’s. Ons doel is om professioneel vertelde verhalen een vaste plek te geven in het hart van de samenleving. De makers van o.a. Schuldig, De Kinderen van Juf Kiet, The Long Season en Mijn Vader, Nour en Ik, namen deel aan het programma van Impact Academy.

 

Over Bernadette Kuiper

Bernadette Kuiper is directeur van Impact Academy en impactproducent. Als impactproducent zet ze impactcampagnes op rondom film- en theaterproducties. Ze werkte o.a. voor gesprekkenserie De Asielzoekmachine, documentaire De Kinderen van Juf Kiet en theaterproductie De radicalisering van Sadettin K. Met Impact Academy zet zich in voor het ontwikkelen van impactproductie in de kunsten, door het opleiden van mensen, als kennisplatform en door het ontwikkelen van impactproducties.

Dit programma heeft al plaatsgevonden