Terug naar overzicht

Het tweede BKB Verkiezingsspektakel

BKB verkiezingsspektakel

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan, daarom staat de jaarlijkse alumnibijeenkomst hiervan in het teken. Dit jaar zijn er maar liefst elf alumni vertegenwoordigd in acht gemeenten uit vijf provincies, vijf verschillende partijen en acht verschillende academiejaren. Daarnaast zijn er vele alumni actief in de lokale campagnes. Dat is voor BKB reden om hier een avond aan te wijden.

Een avond vol inhoud over (lokale) campagnes, idealen en strategie. Alle sprekers hebben in elk geval twee dingen met elkaar gemeen: ze zijn actief voor lokale partijen én ze zijn (oud) BKB Academici. Op 19 januari vertellen ze over hun idealen en gaan ze met elkaar in gesprek.

De BKB Academie wordt sinds 2000 door BKB | Het campagnebureau georganiseerd.

Panelgesprek

Marije Ploeg (Groenlinks Den Haag, Academie 16)

Judith Rotink (CDA Nijmegen, Academie 14)

Frank Verhoef (Groep de Mos Den Haag, Academie 15)

Marlou Jenneskens (D66 Eindhoven, Academie 17)

Aspirant-politici

Mikal Tseggai (PvdA Den Haag, Academie 16)

Tim Versnel (VVD Rotterdam, Academie 12)

Tim Simons (VVD Drimmelen, Academie 17)

Miguel Heilbron (Groenlinks Amsterdam, Academie 11)

Mohammed Saiah (D66 Utrecht, Academie 18)

Marc van der Ham (D66 Amsterdam, Academie 7)

Willard Bouwmeester (PvdA Assen, Academie 17)

Daniël van Duijn (PvdD Amsterdam, Academie 16)

Marc Newsome (PvdA Leiden, Academie 15)

Caesar Bast (PvdA Amsterdam, Academie 18)

Devika Partiman (Stem op een Vrouw, Academie 16)

 

Gastbijdrage

Marleen de Rooy (NOS, Academie 13)

Moderatie

Martijn de Greve (o.a. Politieke Junkies, Operatie Interview, WNL)

Gasten

Mikal Tseggai staat op nummer 2 van de Haagse PvdA-kandidatenlijst. Ze werd 22 jaar geleden geboren in Haarlem en verhuisde een kleine vijf jaar geleden naar haar stad Den Haag, waar ze nu haar studie bestuurskunde afrondt en werkt bij debatbureau Debat.nl. In haar werk op de weekendschool, waar ze kansrijke kinderen treft met grote dromen, ervaart ze hoe belangrijk kansen zijn. Hun dromen moeten werkelijkheid worden en daar wil ze zich in Den Haag voor inzetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marleen de Rooy is sinds afgelopen januari politiek verslaggever bij de NOS. Daarvoor werkte zij op de economieredactie van de NOS en bij het Financieele Dagblad. De Volkskrant en RTL Late Night prezen haar voor haar scherpte tijdens het verslaan van de afgelopen formatie.

Tim Simons was als docent gewend geraakt aan voor een groep staan, maar toen hij op zijn 19e de gemeenteraad van Drimmelen in kwam voor de VVD, was dat toch even wennen. Op zijn 21e werd hij gevraagd om fractievoorzitter te worden, toen de jongste van Nederland ooit. In de afgelopen raadsperiode heeft Tim gezorgd voor meer starterswoningen, de terugkeer van het politiebureau in de gemeente en verlichte fietspaden voor schoolgaande jeugd. In maart heeft Tim de klas verlaten en werkt hij in de Tweede Kamer voor Kamerlid Sophie Hermans. Tim is lijsttrekker bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

 

Als niet geboren, maar wel getogen Noorderling heeft Willard Bouwmeester een passie voor deze regio – en in het specifiek de stad Assen. Hij zat jarenlang in de jongerendenktank van de gemeente en – toen hij daarvoor te oud werd – in de Adviescommissie Evenementen. Als communicatieadviseur bij ASN Bank en als freelancer bij MVO Nederland en de Groene Zaak is Willard thuis in de duurzaamheid: ook zijn belangrijkste onderwerp binnen de PvdA. Hij ziet in Assen een ruwe diamant en gelooft dat de regio Assen-Groningen kan uitgroeien tot dé proeftuin op het gebied voor duurzame innovatie.

Frank Verhoef is zelfstandig ondernemer en werkt als tekstschrijver en manusje-van-alles voor de lokale Haagse vierkoppige fractie Groep de Mos. Eerder was hij journalist en blogger. In 2015 meldde hij zich voor de 15e BKB Academie en reisde hij naar de Verenigde Staten voor een campagnereis. Daar raakte hij geïnspireerd om meer te doen met campagnes.

 

Op een straathoek tijdens de Amerikareis van Academie 15 kwam Marc Newsome een vrijwilliger van de Democratische partij tegen. Hij had weken vrijaf genomen van zijn werk om langs de deuren te gaan voor de democraten. Daar werd zijn interesse voor campagnevoeren geboren. Marc werkt bij het ministerie van Sociale Zaken als coördinator Social Media. Op de dag dat Trump werd geïnaugureerd als president van de Verenigde Staten, werd Marc beëdigd als duo-raadslid in de Leidse gemeenteraad. Lokaal is hij campagneleider voor de PvdA Leiden; de landelijke verkiezingen maakte hij mee in het team van Lodewijk Asscher. Nu staat hij nummer 8 op de lijst voor de PvdA Leiden. Omdat Leiden veel sterker, socialer en groener kan.

 

Marije Ploeg combineert als lokale campagneleider voor GroenLinks haar werk als adviseur duurzaamheid en leefomgeving met haar grootste hobby: campagnes. In 2014 was ze campagneleider voor GroenLinks in Arnhem, nu in het politiek versnipperde Den Haag. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen probeerde ze Den Haag al klaar te stomen voor winst in 2018. Ook nu is ze al maandenlang elke zaterdag op campagnetour te vinden. Tegen campaigners die in 2014 meededen, zegt ze altijd: ‘Vergeet alles wat we eerder gedaan hebben, want we doen het nu 180 graden anders’. Met veel enthousiasme en een geweldig team aan vrijwilligers werkt ze naar de verkiezingen toe.

Dit programma heeft al plaatsgevonden