Terug naar overzicht

Stormkamer, de Rechtbank

TG Nomen

Moralisme is anderen personen of groepen, die ik vagelijk ken, veroordelen. Mijn eigen waarden staan voorop en ik maak gebruik van anderen om me zelf een beter mens te voelen.“ – Gabriel van den Brink

Hanna van Mourik Broekman en TG Nomen nodigen u uit om ons oordeel te lijf te gaan in Stormkamer, de Rechtbank. We doen allemaal niets liever dan voor eigen rechter spelen. De tijd die we nemen om ons oordeel te vellen wordt steeds korter. Wat blijft er dan nog over van ons moraal? Bestaat het goed en het kwaad, of is ons oordeel toch emotioneler dan wij denken? Hanna betrapt zichzelf regelmatig op: Oh daar heb ik ook nog wel een mening over”.

Stormkamer, de Rechtbank is een theatraal vormgegeven samenkomst met een gekozen en divers samengesteld publiek. De Rechtbank is onderdeel van een reeks Stormkamers rondom het thema criminaliteit. Hanna kiest voor sociale thema’s, voor vorm, voor publiek, voor kijken naar de ander. Van 12 april t/m 25 april laveert theatermaakster Hanna van Mourik Broekman haar Stormkamer, de Rechtbank door vier steden: Tilburg, Breda, Eindhoven en Amsterdam. Met de Stormkamer in het Compagnietheater verdiept zij zich met het publiek in de vraag hoe een mening een oordeel wordt.

‘Hanna van Mourik Broekman slaagt dus uitstekend in haar opzet om mensen door middel van theatrale constructies met elkaar in gesprek te brengen over actuele problematiek.’ (★★★★ Leeuwarder Courant)

Concept & regie: Hanna van Mourik Broekman
Spel: Tobias Nierop
Stadsdramaturg: Kim Zonneveld
Decor: Andre Joosten en Peter Vandemeulebroecke
Techniek: Roland van Meel
Geluid: Peter Vandemeulebroecke
Coproductie: Podium Bloos, Parktheater en TheatersTilburg

LET OP: deze voorstelling is van 18:30 tot 20:00, en is te combineren met de voorstelling Hotel Rock Bottom van MAN || CO die om 20:30 plaatsvindt in de Grote Zaal. Het combi-ticket koopt u hier.

Dit programma heeft al plaatsgevonden