Terug naar overzicht

STATUS

RIGHTABOUTNOW INC.

Spoken word | Toneel | Dans

STATUS is een modern sprookje over een nieuwe generatie diaspora. Het is een episch coming-of-age verhaal waarin de hoofdpersoon, de jonge B., aan het ziekbed van zijn moeder het geheim van zijn verloren vader ontdekt. STATUS bouwt bruggen tussen Afrika, Amerika en Europa maar ook tussen de zogenaamde straatcultuur, de urban culture en het theater.

Met de multidisciplinaire voorstelling vertaalt RIGHTABOUTNOW INC. het begrip The Black Atlantic naar het podium. Met dit begrip omschrijft de internationaal befaamde wetenschapper en auteur Paul Gilroy de eeuwenoude relatie tussen Afrika, Amerika en Europa en hoe deze onze grootstedelijke culturen vormt. STATUS is een fascinerend relaas over identiteit, verbinding, erkenning en liefde. Centraal staan twee mannen: de jonge B., vertolkt door Anton De Bies, bekend van onder meer de theaterproductie A Seat at the Table en de TV serie Flikken Rotterdam, en zijn vader, vertolkt door Hans Dagelet. De twee mannen zijn van elkaar vervreemd en ontmoeten elkaar pas echt, als de moeder van B. in coma raakt. Samen worden ze alsnog geconfronteerd met demonen uit het verleden.

Regie: Marjorie Boston, Maarten van Hinte

Choreografie: Babacar Cissé

Script: Maarten van Hinte

Soundscape: DJ Lovesupreme

Décor & kostuums: Shiri Esh-Har & Jantine Kraaijeveld

Video & lightdesign : Manuel Rodrigues

Cast (van links naar rechts op foto): Tayeb Benamara, Linar Ogenia, Andy Andrianasolo, Hans Dagelet, Anton de Bies

 

“?? ??? ?????????? ?????? ??????? ?? ?????? ??? ????????????? ???. ????????????? ??????? ?? ?????????????????????? ???????? ??? ??????. ?? ?????????? ???????? ????? ??? ??????? ??? ??? ?????????? ??????? ???? ?????????- ?? ?????????????????? ??? ??? ?? ????̈?? ??????? ?? ???? ??? ?? ???????????? ????.”

De Theaterkrant

 

Fotografie door Concretestate photography

Dit programma heeft al plaatsgevonden