Terug naar overzicht

Shrew Her (REPRISE)

Ira Kip

Man, vrouw – eeuwige trouw.
Wat betekent dat eigenlijk anno 2020? Bepalen we zelf wie we zijn? Of nemen we dankzij media, cultuur, traditie en labels rollen aan die sociaal gewenst zijn?

Regisseur en schrijver Ira Kip co-creëerde – op basis van Shakespeare’s controversiële stuk ‘Taming of the Shrew’ – ‘SHREW HER’ in samenwerking met vijf queer vrouwen. De nieuwe maker onderzocht in het licht van de klassieker hoe traditionele man/vrouw verhoudingen en gender rollen ons persoonlijke beeld en de maatschappij vormen. Het resultaat is een vernieuwend theatraal event waarin beeldtaal, klassiek theater, fysiek spel, ritmische teksten en publieksparticipatie één worden.

Deze voorstelling werd eerder in 2017 en 2019 gepresenteerd in het Compagnietheater en beleeft in 2020 haar tweede reprise.

Cast: Ro Verwey, Yahaira Gezius, Angelique Van Beckhoven, Melvina Figaro, Smita James

Regie/Tekst: Ira Kip

Styling: Imruh Asha

Decor: Clement Sanou

Tekstbegeleiding: Ayden Dijkstra, Maarten van Hinte

Video Interaction Desgin: Cye Wong Loi Sing

Music: Dj Waxfiend

Productie: Kip Republic

 

  • Ira Kip

    Geboren in Amsterdam met Caribische roots studeerde Ira Kip aan de Theaterschool. In New York behaalde zij haar Master in regie aan The New School for Drama, waarna zij aldaar heeft gewerkt als regisseur. Samen met haar zus Ayra Kip startte zij het zeer succesvolle en grootste kunst-educatie programma binnen het Nederlands Caribisch koninkrijk: Art Rules. In het werkproces is Ira is altijd op zoek naar de verbindende factor om een transculturele brug te slaan.

    Als deel van de ‘Nieuwe Makersregeling’ van het Fonds Podiumkunsten kwam Ira in 2017 terug naar Amsterdam om vanuit een nieuw perspectief verschillende stukken te ontwikkelen, haar werk te delen en zich op sociaal maatschappelijk niveau in te zetten.

Dit programma heeft al plaatsgevonden