Terug naar overzicht

Peter R. de Wolf

Misdaadjournalistiek met Nederlands Kamerorkest

Peter R de Wolf

Het sprookje van Peter en de Wolf wordt een heuse thriller

Peter R. de Wolf is een humoristische theatervoorstelling met een scherp randje, gebaseerd op Peter en de Wolf van Prokofjev, verteld door Frans van Deursen en gespeeld door een ensemble van het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Stef Collignon.

Het originele verhaal is simpel: op een mooie ochtend komt het jongetje Peter, die bij zijn opa woont, bij de vijver. Er fluit een vogel, er kwaakt een eend, een kat loert op de vogel. Plotseling verschijnt er een wolf die de eend met één hap verslindt. Peter weet de wolf met behulp van een paar toegeschoten jagers te vangen en brengt hem naar de dierentuin. Einde verhaal. Een vaag verhaal, met veel losse eindjes. Want wat gebeurt er met die eend? En waarom woont Peter eigenlijk bij zijn grootvader? Heeft hij geen ouders? Wie is die grootvader eigenlijk? En waarom fluit die vogel zo nerveus? Je komt erachter in Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek.

Dit is niet enkel een muzikale ervaring: ook je speurneus-zintuigen worden geprikkeld terwijl je op zoek gaat naar de dader in deze speelse whodunit

Ensemble Nederlands Kamerorkest
Stef Collignon, dirigent
Frans van Deursen, verteller

Dit programma heeft al plaatsgevonden