Terug naar overzicht

Vloeken in de kerk : Op Zoek Naar Geluk #1

PROGRAMMA VINDT PLAATS OP LOCATIE SINGELKERK

EEN DUIK IN DE CHRISTELIJKE TRADITIE

De moderne mens heeft een onstilbare honger naar directe bevrediging. Geluk is de heilige graal, maar wat ís geluk eigenlijk? En waar vinden we het nog in onze overprikkelde prestatiemaatschappij? In het vierluik ‘Op Zoek Naar Geluk’ duikt Vloeken in de Kerk in de wondere wereld van de gelukszoekers. Met in deel #1: onderzoek naar geluk in de christelijke traditie. Wat kunnen wij Ongelovige Thomassen leren van de overtuigingen en gebruiken uit grootmoeders tijd?

Een duik in de christelijke traditie
Eeuwenlang vormde het christendom het fundament van onze maatschappij; met de kerk als het middelpunt van de samenleving. Een plek waar men normen en waarden vond, onderdeel uitmaakte van een zorgende gemeenschap, regels voorgeschreven kreeg, houvast vond in predikanten en zich kon reinigen van zonden. Maakte dat onze voorouders gelukkig? En hoe happy zijn de huidige christenen eigenlijk? De makers van Vloeken in de Kerk zoeken het uit door zich onder te dompelen in traditionele kerkdiensten; door vurige discussies te voeren met theologen en dominees; door de bijbel binnenstebuiten te keren; en door zich te storten op christelijke waarden als onbaatzuchtigheid. Zal het hen helpen in de hartstochtelijke en soms uitputtende zoektocht naar modern geluk?

Vloeken in de Kerk
Theatergezelschap Vloeken in de Kerk, bestaande uit een bont gezelschap performers, schrijvers en muzikanten, bevraagt de wereld van nu. Dat doen ze via theatrale diensten in oude kerkgebouwen, die als cultureel erfgoed een magische ruimte bieden voor reflectie en zingeving. Kerkelijke elementen als de preek, biecht, rituelen, stiltemomenten en koorzang worden in een vette theatrale saus gedoopt en samengevoegd tot een moderne liturgie.

Dit programma heeft al plaatsgevonden