Terug naar overzicht

Mount Average

Julian Hetzel / Campo

Deze voorstelling is onderdeel van het Nederlands Theater Festival

Een huiveringwekkende en hilarische rondleiding door ons verleden.

Welkom in Mount Average. Julian Hetzel neemt ons mee op een rondleiding door een fabriek. Daar confronteert hij ons met onze ideologieën uit heden en verleden. Standbeelden van dictators en tirannen worden voor onze ogen afgeschuurd en tot pulp gemalen, om ze een zinvolle nieuwe invulling te geven.

De Theaterjury: “Een ambigue en poëtische denkoefening vol actuele aanknopingspunten. De absurditeit van deze voortdurende cyclus wordt geopend door acteur Pitcho Womba Conga, die de toeschouwer in een fenomenale monoloog meeneemt. Kristien De Proost rondt af met een tegelijk huiveringwekkende en hilarische performance. Een ambigue en poëtische denkoefening vol actuele aanknopingspunten.”

Mount Average stelt de verworven rechten, privileges, ideologieën en totalitaire ideeën in de postkoloniale maatschappij in vraag. De clash tussen verleden en heden zorgt voor frictie die stof doet opwaaien. Als toeschouwer wordt je medeplichtig gemaakt aan dit kunstwerk. “Als fabrieksbezoeker die hier wordt uitgedaagd mee te denken en mee te maken, is het vaak een kwestie van onzeker aftasten. Hoe beeld je de toekomst uit, hoe laat je angst zien, en gaandeweg stapelen de vragen zich nog op. Dat is meteen de kracht van deze mooi vormgegeven installatie: ze is nooit eenduidig of activistisch, maar roept keer op keer op tot reflectie. Met een oergeestige apotheose.” – Theaterkrant.

De Theaterjury noemt Hetzel “een unieke stem in het theaterlandschap”. Vorige jaar werd zijn voorstelling All Inclusive geselecteerd voor het festival, een confronterende performance letterlijk gebouwd op oorlogspuin uit Irak. Hetzels performances zijn pogingen om de wereld te ontrafelen, terwijl hij strategieën probeert aan te reiken om ze te kunnen transformeren. De toekomst ligt in onze handen.

Voor deze voorstelling zijn er verschillende tijdslots beschikbaar tussen 18:00 uur en 23:00 uur. Je kunt het gewenste tijdslot kiezen bij het kopen van de tickets. Duur: 70 minuten. 

Credits

Van: Julian Hetzel
Met: Kristien De Proost / Lisi Estaras, Pitcho Womba Konga & Jana De Kockere / Simon Baetens

Fotografie (C) Tina Herbots

Dit programma heeft al plaatsgevonden