Terug naar overzicht

Men zag bijna alles ​{TG Nomen}

(beeld: www.brianstauffer.com)

Maak kennis met Dave van Veen: ex-gedetineerde, vader, mens.

“Of ik spijt heb? Wat is spijt? Kan je spijt hebben over de mens die je bent?” – Dave

Regisseur Hanna van Mourik Broekman nodigt je uit om vanavond de ontmoeting met ex-gedetineerde Dave van Veen te observeren. In een live geregisseerde chat ontspint zich het verhaal van een man die na een woest onstuimig leven in de gevangenis is beland en na een lang herstel nu een rustig leven heeft opgebouwd als vader. Je wordt uitgenodigd om ‘een mens’ te observeren, waarbij langzaam de grens tussen observator en geobserveerde verschuift.

Deze stormkamer* is onderdeel van een reeks Stormkamers rondom het thema criminaliteit en psychiatrie. Met dit project verdiept Hanna van Mourik Broekman zich in de wereld van ex-gedetineerden. Middels hun en andermans verhalen onderzoekt zij thema’s als vergevingsgezindheid, vergeldingsdrang en het vooroordelend denken van onze maatschappij. Ze stelt zich de vraag: Kunnen wij een een ex-gedetineerde onbevooroordeeld bekijken?

* Een Stormkamer is een theatraal vormgegeven samenkomst met een gekozen en divers samengesteld publiek. Middels theatrale interventies komen visies, gedachtes en ervaringen boven tafel. De precieze vorm en inhoud van een Stormkamer is elke keer anders. Meer over het werkproces van Hanna klik hier.

Dit programma heeft al plaatsgevonden