Terug naar overzicht

Launchparty CT Collective

Launch CT Collective

 

Met o.a. Rightaboutnow, Theatre Hotel Courage, Lionstorm, TG Nomen, SODF Soundsystem en Sarada Sarita powered by ISH

CT Collective is een spannend tussenjaar van het Compagnietheater, vol experiment en once-in-a-lifetime events. Tijdens de Launchparty trappen we af met een voorproefje van wat je komend jaar kunt verwachten. Laat je verrassen door de vele optredens die door het hele pand te zien zijn, doe een dansje op de beats van SODF Soundsystem en hef het glas op de nieuwe plannen.

Het Compagnietheater slaat een nieuwe richting in. Onder de naam CT Collective gaan we, samen met een groep makers, de zoektocht naar de toekomst van het Compagnietheater aan. Ons streven is een theater waar álle vormen van kunst een plek krijgen. Maatschappelijk urgente thema’s vormen de rode draad. Daarnaast krijgt urban programmering dit jaar een bijzondere plek.

Kom vooral langs en laat ons weten hoe jij het nieuwe Compagnietheater wilt zien, want deze transitie doen we samen!

Programma:

Sarada Sarita powered by ISH
Korte dansvoorstelling geïnspireerd door geometrische vormen, architectuur en de dansstijl ‘New way vogue; lines, boxes en stretches.’ Q4 vertelt een universeel verhaal vanuit het perspectief van de vrouw.

TG Nomen
Showcase uit Voor wie is niets onmogelijk. Een voorstelling over hoe we de ander voortdurend willen overtuigen van onze eigen waarheid. Aan de hand van een familiedrama worden ook jouw percepties blootgelegd. Is het mogelijk om samen tot één waarheid te komen?

Theatre Hotel Courage 
De oude vrouw, de manager, de dictator en de vluchteling, hoe worden die gezien in Amerika, Iran, Ghana, India en Palestina? Preview van de prachtige voorstelling A Room with a View, waarin verhalen die Theatre Hotel Courage over de hele wereld heeft verzameld door middel van verbluffende transformaties gestalte krijgen.

Rightaboutnow.inc – Ira Kip
Teaser uit de voorstelling Shrew Her: een queer bewerking van Shakespeare’s controversiële klassieker Taming of the shrew. Over hoe traditionele man-vrouw verhoudingen ons persoonlijke beeld en de maatschappij vormen. Bepalen we zelf wie we zijn? Of nemen we dankzij media, cultuur, traditie en labels rollen aan die sociaal gewenst zijn?

Lionstorm
Spiksplinternieuw collectief van kunstenaarsduo Gale Rama en Sterresoet van Schooten. Ze houden zich bezig met beeldvorming in de mainstream media. Speciaal voor de Launchparty hebben ze een bijzondere act ontwikkeld.

I-Opia
Het nieuwe zien en gezien worden. Durf jij de ander nog écht aan te kijken of verberg je je liever achter je beeldscherm? Stap in de wereld van Marina Abramovic en leer jezelf en je medemens echt aan te kijken. Een installatie waarbij je perspectief langzaam veranderd.

Muziek is er van SODF Soundsystem (Sounds Of Da Future)

20.00 – 01.00 (20.00 uur inloop, 20.30 officiële opening)
Toegang: € 5,- incl welkomstdrankje

Dit programma heeft al plaatsgevonden