Terug naar overzicht

Jolene {stripclubbarvrouw, ajacied, psycholoog} UITVERKOCHT

DOCUMENTAIRE | Q&A | DRANKJES

 

Een intiem portret over het turbulente leven van de jonge moeder, stripclub-barvrouw, hardcore Ajacied en afgestudeerd psychologiestudent Jolene.

 

Een intiem portret over het turbulente leven van de jonge moeder, stripclub-barvrouw, hardcore Ajacied en afgestudeerd psychologiestudent Jolene.
Een documentaire over Jolene, een intiem portret over het leven en verleden. ‘Jolene’ is een rauw en eerlijk verhaal over een vrouw met een heftig leven.
 
Bij Jolene is alles intens. Ze leeft op chaos en adrenaline. Ze werkt ‘s nachts achter de bar in een stripclub, kreeg op haar zestiende haar eerste kind, en vier jaar later, van een andere man, haar tweede.
 
Jolene is fervent Ajax-aanhanger, als een van de weinige vrouwen staat ze vooraan bij de F-side. Jolene is nooit bang, ze zet nooit een stap terug.
 
Jolene wordt geboren met een moeder die net afgekickt is en een verslaafde vader die ze nooit heeft gekend. Wel komt er een nieuwe vader in haar leven: haar moeder trouwt met Keith Bakker, die op dat moment nog verslaafd is maar later bekend wordt als motivator, ervaringsdeskundige en hulpverlener op tv. Maar ook hij verdwijnt op een dag weer uit het leven van Jolene, en dat doet pijn.
 
Hunkerend naar de liefde van een vaderfiguur belandt Jolene van de ene destructieve relatie in de andere, nog slechtere relatie.
 
Jolene is agressief en heeft een onstilbare honger naar adrenaline. Maar ze wil zichzelf niet ten gronde richten en besluit zich in te schrijven voor een opleiding Psychologie aan de HvA. Tot haar grote verbazing wordt ze ingeloot, en ze besluit alles op alles te zetten om haar diploma te halen.

Nagesprek met columnist en auteur Basje Boer.

Voorafgaand aan de documentaire treedt LostProject op, sinds 2016 het huisgezelschap van de Tolhuistuin. Ze bestaan uit een diverse groep Amsterdamse jongeren die voorstellingen maken over gender, mannen- en vrouwenrollen, culturele identiteit, interculturaliteit en politiek.

 

 

 • Credits

  DIRECTOR

  Elza Jo van Reenen http://www.elzajo.com/artists/

  Elza Jo van Reenen is een inmiddels gevestigde fotograaf en afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van de Kunsten in Den Haag. Ze is bekend om haar leuke en eclectische fotografie, tot ver buiten de grenzen van Nederland. Door de jaren heen heeft Elza Jo gewerkt voor merken zoals Swarovski, H&M, Nike, Converse, MTV, Levi’s en heeft een groot aantal toonaangevende volgers van haar werk kunnen werven in de muziek- en modeindustrie.

  Kijkend naar Elza Jo’s fotografische stijl en rauwe benadering kon iedereen haar volgende zet wel raden; een stap wagen in de documentaire wereld. Bekend om haar baldadige, explosieve en unieke stijl weet Elza Jo verhalen te vertellen, geheel op haar eigen manier, wat allemaal onderdeel uitmaakt van de speciale energie die haar werk uitstraalt.

  CAMERA

  Elza Jo van Reenen

  SOUND

  Noah Pepper, Ko van Reenen, Evelien van der Molen, Bram Boers, Lenners Hunfeld, Gideon Bijlsma, Michiel de Boer, Harmen Meinsma

  SOUND DESIGN & MIX

  Jaim Sahuleka, Joel Sahuleka

  COMPOSER

  Rimer London, Dano Leeflang & Slagmolen, Freddy Tratlehner

  EDIT

  Saskia Kievits

  TITLE AND POSTER

  Sander Brouwer

  GRADING

  Joel Sahuleka

  PRODUCTION

  HALAL

 • Bio

  Basje Boer

  Basje Boer is schrijver en filmjournalist. Ze publiceert essays en recensies over film en popcultuur in onder meer De Groene Amsterdammer en de Filmkrant. Daarnaast geeft ze inleidingen en lezingen en maakt ze maandelijks de Schokkend Nieuws Podcast over genrefilm. In 2016 verscheen haar roman Bermuda, waarin film een belangrijke rol speelt.

   

   

   

   

  LostProject

  Staat voor het creëren van bewustwording voor de ander of wat men als de ander kan ervaren. Het vieren van verschillen in plaats van elkaar daarop af te rekenen. Het streven naar een ontmoeting met ‘ont-moeting’ omdat LostProject niet gelooft in het schreeuwen om begrip maar het creëren ervan. Daar waar er angst, onwetendheid, vooroordelen en onbegrip is, maakt LostProject ruimte voor begrip en acceptatie.

Dit programma heeft al plaatsgevonden