Terug naar overzicht

JA HÈ? | JEUGDVOORSTELLING 8+

Ja hè. Wat zegt dat eigenlijk? Dat je het ermee eens bent? Of durf je niet te zeggen wat je écht vindt? We zeggen allemaal wel eens iets om ‘erbij’ te horen. Toch is het fijn om zeker te weten hoe je over dingen denkt en hoe je dat met anderen kunt delen.

Na het horen van bijzonder eerlijke verhalen van de kids die ze begeleid bedacht Nedda Sou ‘JA HÈ?’ – een jeugdvoorstelling over kracht, groei en zelfstandigheid in de vorm van urban dance en spoken word.

NEDDA SOU

Kijken en doen. Zo ontdekte choreograaf en performance artist Nedda Sou de wereld van dans. Van housen in clubs en op festivals tot het kijken van dansprogramma’s op TV. Op zoek naar wat ze écht wilde besloot Nedda zich op jonge leeftijd in te schrijven voor danstraject ‘Summer School’. Al snel vond ze haar weg naar de wereldtop van Urban Dance en danste ze in theatervoorstellingen en commerciële shows voor onder andere MTV.com.

Tegenwoordig werkt Nedda ook als coach en theatermaker. Onder begeleiding van RIGHTABOUTNOW INC. In samenwerking met SummerDanceForever en het Korzo Theater zit Nedda de komende twee jaar in de ‘Nieuwe Makers Regeling’ van het Fonds Podiumkunsten met een focus op ‘urban youth theatre’.

Powered by RIGHTABOUTNOW INC.
In samenwerking met SummerDanceForever
Korzo Theater & Fonds Fonds Podiumkunsten

NAGESPREK 15.40 o.l.v. Marielle van Sauers

 

 • Makers

  REGIE
  > Nedda Sou

  CHOREOGRAFIE
  Nedda Sou i.s.m. dansers

  DANSERS
  > Quinty van Selow
  > Hassani Shaquille Le Couvreur
  > Alesya Dobysh

  COACHES
  Kwamé John Agesilas
  Marjorie Boston
  Leo Spreksel
  Kees Funkaholic Heus
  Maarten van Hinte
  > SummerDanceForever
  Mariëlle van Sauers

  BRIAN ELSTAK | ARTWORK
  Brian Elstak’s herkenbare handschrift is te zien in musea en op covers van Hip Hop artiesten als Hef, Jiggy Djé en Murda. Samen met schrijfster Karin Amatmoekrim schreef hij ‘Tori’ het bloedstollende avontuur van de drie dappere mensenkinderen Cel, Bones en Zi.

  JAMESZOO | MUZIEK
  Producer Jameszoo mixed met gemak Hip Hop, Jazz, Dubstep, R&B en Braziliaanse tunes. Door de jaren vloog hij de wereld over om samen te werken met artiesten als Flying Lotus, het Metropole Orkest en Thundercat.

  RIGHTABOUTNOW INC.
  ‘Centre for the Urban Arts’ RIGHTABOUTNOWFAM support creatieve makers en artiesten bij het produceren van toneelstukken, events, expo’s en sociaal maatschappelijke projecten.

  SUMMER DANCE FOREVER
  Tijdens SummerDanceForever waarbij de Urban Dance wereldtop het tegen elkaar op in Locking, Popping, House en Hiphop battles om het uiteindelijk op te nemen tegen jury. Het festival trekt wereldwijd professionele dansers van Korea, Rusland, Polen tot Frankrijk tot Japan en de Verenigde Staten.

Dit programma heeft al plaatsgevonden