Terug naar overzicht

The Best of Café Theater Festival 2019

God zal ons (niet) redden / Het jaar van de man

Het Café Theater Festival vermengt podiumkunsten en cafés tot een plek waar niets is wat het lijkt. Je barkruk wordt ineens een podium en een luidruchtige stamgast blijkt een acteur. In Utrecht, Zwolle en Tilburg vormden de kroegen afgelopen maart het decor van korte voorstellingen door een grenzeloze generatie makers. Elk jaar zijn de twee beste voorstellingen op één avond samen te zien in het Compagnietheater in Amsterdam.

God zal ons (niet) redden

God zal ons (niet) redden is de winnaar van de Juryprijs van het Café Theater Festival 2019 in Utrecht

Een voormalig predikant maakt een spirituele reis mee of denkt het mee te maken of heeft het reeds gemaakt of wilt het meemaken. In ieder geval; verlichting is wat hij zoekt. Grip krijgen op het leven. Maar hij heeft last van zijn rug en heeft al een tijdje niet meer geslapen. Een existentiële dronkenmansdans vol verwarrende observaties én speciaalbier.

Concept/tekst/spel: Jeff Aendenboom
Eindregie: Laïla Ooms
Kostuum ontwerp: Stefan Gota

Het jaar van de man

Het jaar van de man is de winnaar van de Publieksprijs op het Café Theater Festival 2019 in Utrecht.

2019 is het jaar van de man. Bart & Maarten leggen de moderne man onder de loep, mét al zijn gevoelens en onzekerheden. Want hoe kan het dat we, anderhalf jaar sinds #metoo, nog steeds vasthouden aan onze oude gedragspatronen? Mannen, we moeten aan de slag.

We leren jongens van kleins af aan dat ze stoer en sterk moeten zijn, maar het is tijd om afstand te doen van die traditionele sekserollen. Ben je als man stoer genoeg om ook kwetsbaar te durven zijn? Je onzekerheden te omarmen? De moderne tijd vraagt erom dat we de identiteit van de moderne man en zijn rol in de samenleving herdefiniëren.

Concept, tekst, spel: Bart Klop & Maarten Hopman
Muziek, piano: Stefan Bos
Coaching, eindregie: Loes Luca
Fotografie: Roeltje van de Sande Bakhuijzen
Grafisch ontwerp: Glitterstudio

 

 

  • Bart Klop & Maarten Hopman

    Bart Klop & Maarten Hopman zijn beiden afgestudeerd als muziektheatermaker/-performer aan ArtEZ Conservatorium te Arnhem. De afgelopen jaren speelden zij los van elkaar bij o.a. Theatergroep Kwatta, Oerol, Opera Zuid, Het Kameroperahuis, Het Pauperparadijs en De Stormruiter. Ze vinden elkaar in hun cabareteske en geëngageerde manier van muziektheater maken.

  • Jeff Aendenboom

    Jeff Aendenboom behaalde in 2018 zijn Masterdiploma Drama/acteren aan het RITCS school of arts in Brussel. Zijn solo-voorstelling ‘K.’ die hij tijdens het solo-weekend op het RITCS maakte werd geselecteerd voor TAZ jong werk 2017. Hij maakte zijn masterproef ‘DE STAET, een treurspel’ samen met Dries Notelteirs als maakresident bij theater Zuidpool. Jeff speelt momenteel in de voorstelling MEDUSA van ABBATOIR FERMÉE. Deze voorstelling was onder andere te zien op het ITS-festival, Love at first sight, futur liquide en C-taktfestival.

Dit programma heeft al plaatsgevonden