Terug naar overzicht

Voorpremière GIRL {CT Cinematic}

4 x Winnaar Cannes Film Festival 2018 – vanaf 1 november in de bioscoop – op 30 oktober bij CT Collective

GIRL laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

*** Exclusief tijdens deze avond in het Compagnietheater verzorgen de balletdansers van dansacademie Lucia Marthas voorafgaand aan de film een expérience de danse om de film in te leiden. Geen betere manier om met deze film van start te gaan! ***

Lukas Dhont veroverde Cannes met Girl, waar de film maar liefst 4 prijzen in de wacht sleepte: de Prijs voor Beste Vertolking in Un Certain Regard (Victor Polster); de FIPRESCI Prijs van de Internationale Filmcritici; de Queer Palm, en als kers op de taart de Caméra D’Or! Momenteel is de film aan een internationaal parcours bezig, met selecties voor festivals als Karlovy Vary, Palić en Odessa, naast een nominatie voor de LUX Filmprijs van het Europees Parlement. En het blijft prijzen regenen: Girl won de Gouden Toren, de Prijs voor Beste Film, op het Europees Filmfestival in het Servische Palić, en Victor Polster won de Prijs voor Beste Acteerprestatie op het Internationaal Filmfestival van Odessa.

Volledige trailer:

Dit programma heeft al plaatsgevonden