Terug naar overzicht

De Grootste Heri Heri Tafel

Kom gratis Heri Heri eten in het Compagnietheater op 1 juli tussen 17:00 en 20:00 ter viering van Keti Koti. #ISSAFREECOOKOUT

Jaarlijks wordt op 1 juli tijdens Keti Koti (‘verbroken ketenen’) de afschaffing van de slavernij in Nederland gevierd en het slavernijverleden herdacht. Het Keti Koti Festival, waarbij duizenden bezoekers vanuit heel Nederland verzamelen in het Oosterpark in Amsterdam om dit samen te vieren, kan vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

Dat we niet samen kunnen zijn, betekent niet dat we niet op een mooie manier samen stil kunnen staan bij Keti Koti 2020, een dag die met de anti-racisme protesten van afgelopen weken actueler is dan ooit.

Cultural collective KIP Republic lanceert om die reden een alternatief: de grootste Heri Heri tafel. Op 1 juli zijn er 4000 gratis porties Heri Heri af te halen op verschillende locaties in Amsterdam. Heri Heri is een smakelijk en feestelijk eenpansgerecht met aardvruchten, vis en ei. Op elke locatie wordt de Heri Heri bereid door een topchef, zoals Joris Bijdendijk van RIJKS® of TV chef Sharon de Miranda, en verschillende Heri Heri-kenners. Kijk voor alle chefs en locaties op gekooktegeschiedenis.nl.

De Heri Heri tafels in het Compagnietheater

Tussen 17:00 en 20:00 kun je bij ons op de Kloveniersburgwal 50 niet alleen een maaltijd komen afhalen, maar je kunt hem ook samen komen eten. We hebben ons café Corona-proof ingericht, en onze bar is open, dus er kunnen tot 70 man aanschuiven.


De organisatie van de Grootste Heri Heri Tafel is een initiatief van KIP Republic en wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerkende partners:
Vereniging Ons Suriname, The Black Archives, RIJKS, Tolhuistuin, Couscousbar, Amerpodia, NiNsee, Vereniging Antilliaans Netwerk, Scheltema, Pride of Colour Amsterdam, Black Achievement Month, Bijlmer Parktheater, Verdedig Noord, Canvas Black, Low Food en Food Cabinet.

Dit programma heeft al plaatsgevonden