Terug naar overzicht

Chemsex Dialogen Sessie #1

Let’s talk about chemsex, baby!

Op zaterdag 1 augustus presenteert Compagnietheater in samenwerking met theatermakers en acteurs Kes Blans en Thomas de Bres de eerste sessie van het theaterproject Chemsex Dialogen.

Chemsex is een fascinerend fenomeen. Vooral populair in de gayscene: mannen die sex hebben met mannen onder invloed van harddrugs, zoals XTC, GHB en Chrystal Meth. Een groeiende scene met potentieel gevaar.

Welke verlangens schuilen eronder? Wanneer ligt verslaving op de loer? Wanneer wordt lust een last en hoe zit het met de liefde?

Met het project Chemsex Dialogen willen de makers zonder oordeel en op liefdevolle manier het taboe rondom dit onderwerp doorbreken en alle spannende, gevaarlijke, verleidelijke en ook destructieve kanten van Chemsex onderzoeken, belichten en bevragen.

PROGRAMMA

Sessie #1 van de Chemsex Dialogen is een mix van performance en gesprek. Vragen en ervaringen worden op creatieve wijze vormgegeven en ook zorgverleners of ervaringsdeskundigen uit de stad komen aan het woord. Ook zijn de makers op zoek naar nieuwe verhalen om mee te nemen naar de theatervoorstelling die gepland staat voor 2021. Als bezoeker wordt je daarom uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek en persoonlijke ervaringen te delen (als je daar zin in hebt).

De Chemsex Dialogen – Sessie #1 is een open en veilige omgeving waar we het, zonder elkaar af of aan te vallen, willen hebben over de taboes rondom chemsex. Homo, hetero, bi, trans, queer, cis, non-binair of a-seksueel; iedereen is welkom.

1,5M PROTOCOL

LET OP: vanwege de Corona maatregelen, kunnen we een maximum van 56 bezoekers toelaten per sessie. Daarom houden we op 1 augustus één sessie om 16:00 en één sessie om 20:00. Er zit geen verschil tussen de twee sessies. Als je een kaartje bestelt via deze pagina, bestel je voor de sessie van 16:00. Kaartjes voor 20:00 bestel je hier. Daarnaast is het nodig om een inlooptijd te kiezen, om de anderhalve meter afstand te kunnen garanderen. Mocht er nog maar 1 inlooptijd beschikbaar zijn, dan betekent dat dat de andere tijd helaas al vol zit.

Ons hele anderhalvemeterprotocol vind je hier.

CREDITS

Concept, spel: Kes Blans, Thomas de Bres
Zang/spel:  Isabel Kafando
Beeld: BUROBRAAK
Muziek: Marc Alberto
Spelregie; Thomas Schoots
Productie: Benjamin Boer
Publiciteit: WildChild Agency

Met dank aan: AFK, VSB Fonds, BUROBRAAK, Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam, club chUrch

 • Thomas de Bres

  Thomas studeerde in 1995 af aan de toneelacademie Maastricht als uitvoerend toneelkunstenaar. Hij speelde langdurig bij het Utrechtse theatergezelschap De Paardenkathedraal Utrecht en bij onder meer Toneelgroep Amsterdam, Joop van den Ende Theaterproducties, Theater van het Oosten, NNT, Nationale Toneel, Opium voor het Volk, Hummelinck Stuurman, M-Lab, De Parade en Zina Platform.

  Hij werkte intensief samen met Adelheid Roosen aan de Wijksafari’s Utrecht en Bijlmer. Daaruit volgend doceerde en regisseerde hij veelvuldig basisschoolkinderen in Amsterdam Zuid Oost.
  Op televisie was hij onder meer te zien in GTST, Baantjer, Bitches , Evelien, Danni Lowinski, Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam . Verder is Thomas actief lid van LHBTQI+ community. In 2020 heeft hij Theater van de Heelheid opgericht.

 • Kes Blans

  Na het afronden van de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie speelde Kes in de eerste cast van Soldaat van Oranje, de musical Paul ten Brink. Ook was hij te zien als Tommie in Pippi Zet de Boel Op Stelten (Senf). Hij heeft in Londen zijn master behaald in ‘Acting For Screen’ aan de Royal Central School of Speech and Drama, waarna hij in diverse films heeft gespeeld, waaronder de hoofdrol in Dusky Paradise ( 2016) die op verschillende festivals in Europa werd genomineerd voor beste film (o.a. Raindance London, Krakau Filmfestival). Ook was hij te zien in Het Bombardement , Patatje Oorlog en Alles Is Familie. Op televisie was hij te zien in series als De Familie Kruys, Hunter Street, De 12 van Oldenheim, Dokter Tinus, Moordvrouw en binnenkort in Vliegende Hollanders .

  Kes werkt naast zijn werk als acteur sinds 2019 als counselor bij de GGD, waar hij onder meer MSM met vragen over chemsex ondersteunt.

Dit programma heeft al plaatsgevonden