Terug naar overzicht

Boys won’t be boys sessie

Come as you are!

De Boys won’t be boys sessie is een mix van performance en gesprek: een lied over aseksualiteit, een rap over mannelijkheid, een dans over bewegen als een man, en nog veel meer mensen die hun mannelijkheid bevragen via de kunsten. 

Wat betekent mannelijkheid anno 2019? Jongens* die niet aan het krappe beeld van de man voldoen denken vaak dat ze iets fout doen. Maar waarom eigenlijk?

Op 28 juni is het Compagnietheater in handen van díe jongens die buiten de norm durven te stappen.

We vieren onze emotie, nieuwsgierigheid, creativiteit en speelsheid in een oefensessie met de inspirerende mensen van Boys won’t be Boys, de beweging die mannelijkheid bevraagt aan de hand van persoonlijke verhalen, rap, spoken word, mime, dans, en meer: hoe stoer is het om je (als man) kwetsbaar op te stellen?

Kunnen we over emoties praten? Kunnen we expressief, extravagant, kwetsbaar, openhartig en lief zijn? Kunnen we de ruimte vinden om te zijn wie we willen zijn?

De Boys won’t be boys sessie is een open en veilige omgeving waarin we, zonder elkaar af of aan te vallen, oefenen om voorbij mannelijkheid te komen. Homo, hetero, bi, trans, queer, cis, non-binair of a-seksueel iedereen praat en luistert mee.

Wil je zelf iets delen tijdens de avond? Mail Rikkert op Rikkert@zoujijhetzijn.nl en hij kan je helpen je verhaal vorm te geven.

Programma

20.00 uur: meerdere verhalen & performances

21.00 uur: nagesprek per thema

21.30 uur: gezamenlijk nagesprek

N.B. Boys won’t be boys speelt in het najaar als theatervoorstelling in Theater Bellevue, maar deze avond is een interactieve sessie (met nieuwe spelers) waar je actief deelneemt.. als je dat wilt. Je mag natuurlijk ook alleen komen luisteren.

* waar wij de termen mannen/jongens gebruiken bedoelen we een breed scala aan mensen.

Dit programma heeft al plaatsgevonden