Check het hele programma

Symphony of 21

Onderdeel van Afrovibes 2021

DOX, ArtBeat Amsterdam, Batalo East Oeganda

Stoelen weg, voeten op de vloer, dansers en publiek worden één

De behoefte om te feesten, elkaar aan te raken en het leven te vieren is groot. Misschien wel groter dan ooit. Symphony of 21 is het laatste deel van een drieluik over de muziekscene in Oeganda en Nederland. In 2019 nam het publiek deel aan de dansvoorstelling Symphony of Now. Het tweede deel in 2020 was aangepast aan de coronamaatregelen en daardoor moesten de bezoekers in hun stoel blijven. Maar in Symphony of 21 gaan we los, de stoelen weg, voeten op de vloer, dansers en publiek worden één. Alles coronaproof natuurlijk, dat wel.

Dit is een nachtclub waarin dans en spiritualiteit één worden in een mix van Europese en Afrikaanse muziek. Centraal in deze club staat onze (heart)beat, kwetsbaarheid, intimiteit en sensualiteit en daarmee onze identiteit. Op de dansvloer staan we dichter op elkaar en raken we elkaar aan terwijl we dat in het dagelijks leven makkelijk vermijden. Hoe zal die ervaring zijn samen op de vloer na COVID-19 waarin samen zijn juist gevaar bracht?

CREDITS

Choreografie: Melvin Fraenk, Çağdas Gülum, Denden Karadeniz in samenwerking met Abdul Kinyenya (Batalo East, Oeganda)

Dansers: DOX performers: Janne Groen, Zeen Bahbour, Jonathan van  Slooten, Marlie Salomé, Cassedy Pereira Correia, Siloé Bouhon, Nestor Matytchak, Benjamin de Kromme, Jenty Timmer, Doret Bakker

Muziek: Yanay Bonomo in samenwerking met Faizal Mostrixx (Batalo East, Oeganda)

Coproductie: DOX, Batalo East, ArtBeat Amsterdam en Afrovibes

Mede mogelijk gemaakt door Nieuwe Makersregeling Fonds Podiumkunsten Oeganda, Nederland

45 min

COMBITICKETS

Deze voorstelling is onderdeel van Afrovibes festival. Een combiticket voor deze voorstelling en Krummelpap koop je hier.

Programma 30 september

18:30 Opening

19:30 Krummelpap – dans (Garage dance Company, Zuid-Afrika)

20:30 Skin – video performance (Chantell Hassan, Mozambique)

20:30 Èjì Ọ&yẹ̀ Ìpọ̀nrí II – performance (Jelili Atiku, Nigeria)

20:30 Kassaram – video performance Thania Petersen, Zuid-Afrika)

21:30 Symphony of 21 – dans (DOX, Nederland/Oeganda)

22:30 Reinel Bakolé – live muziek (Congo)

22:30 Q&A met Garage dansers en Reinel Bakolé

22:50 DJ Faizal (Oeganda)

Host van het programma is Jennifer Muntslag.

Bij bezoek aan de voorstellingen kun je in de foyer ook naar de expositie The Beste of FiercePop met grafisch werk en illustraties van actuele toonaangevende kunstenaars uit hedendaags Afrika.

Reinel Bakolé

Met een speciaal optreden van Reinel Bakolé uit Brussel. Haar wortels liggen in Congo. Haar identiteit als Congolese in de Afro diaspora vormt de kern van haar muziek composities en laat haar sterke gehechtheid aan Afrika en haar Congolese roots zien. Met haar manier van lyrisch poëtisch zingen neemt ze het publiek mee in een meeslepende ervaring van vervulling en introspectie.

Videowerken

Er worden twee video werken vertoond van Thania Petersen uit Zuid-Afrika en Chantell Hassan uit Mozambique:

SKIN van Chantell Hassan gaat over de effecten die neo-kolonisatie heeft op het Zwarte lichaam. Zij laat zien dat het Zwarte lichaam een sculptuur van kracht is en Chantell eist de autoriteit van het zwarte lichaam op.

KASSARAM van Thania Petersen laat zien hoe we nog steeds onderscheid maken tussen groepen mensen door exotische oriëntalistische beelden en opvattingen te gebruiken wanneer we het hebben over verschillende culturele gemeenschappen ín de wereld. Strategieën die gebruikt worden bij het in stand houden van culturele scheidslijnen tussen mensen.

CORONATOEGANGSBEWIJS

Voor dit programma is een Coronatoegangsbewijs verplicht, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten om als geldig coronatoegangsbewijs te gebruiken. Meer weten over het coronatoegangsbewijs, check Bezoek met Coronatoegangsbewijs.

Afrovibes 2021

Dit programma heeft al plaatsgevonden