Check het hele programma

Symphony of 21

Onderdeel van Afrovibes 2021

Stoelen weg, voeten op de vloer, dansers en publiek worden één

De behoefte om te feesten, elkaar aan te raken en het leven te vieren is groot. Misschien wel groter dan ooit. Symphony of 21 is het laatste deel van een drieluik over de muziekscene in Oeganda en Nederland. In 2019 nam het publiek deel aan de dansvoorstelling Symphony of Now. Het tweede deel in 2020 was aangepast aan de coronamaatregelen en moesten de bezoekers in hun stoel blijven. Maar in Symphony of 21 gaan we los, de stoelen weg, voeten op de vloer, dansers en publiek worden één. Alles coronaproof natuurlijk, dat wel.

Dit is een nachtclub waarin dans en spiritualiteit één worden in een mix van Europese en Afrikaanse muziek. Centraal in deze club staat onze (heart)beat, kwetsbaarheid, intimiteit en sensualiteit en daarmee onze identiteit. Op de dansvloer staan we dichter op elkaar en raken we elkaar aan terwijl we dat in het dagelijks leven makkelijk vermijden. Hoe zal die ervaring zijn samen op de vloer na COVID-19 waarin samen zijn juist gevaar bracht?

CREDITS

Choreografie: Melvin Fraenk, Çağdas Gülum, Denden Karadeniz in samenwerking met Abdul Kinyenya (Batalo East, Oeganda)

Dansers: DOX performers: Janne Groen, Zeen Bahbour, Jonathan van  Slooten, Marlie Salomé, Cassedy Pereira Correia, Siloé Bouhon, Nestor Matytchak, Benjamin de Kromme, Jenty Timmer, Doret Bakker

Muziek: Yanay Bonomo in samenwerking met Faizal Mostrixx (Batalo East, Oeganda)

Coproductie: DOX, Batalo East, ArtBeat Amsterdam en Afrovibes

Mede mogelijk gemaakt door Nieuwe Makersregeling Fonds Podiumkunsten Oeganda, Nederland

45 min

COMBITICKET

Deze voorstelling is onderdeel van Afrovibes festival. Een combiticket voor deze voorstelling en Spirit Child koop je hier.

Programma 29 september

18:30 Opening

19:00 Spirit Child – dans  (Qudus Onikeku, Nigeria)

20:30 Èjì Ọ&yẹ̀ Ìpọ̀nrí II – performance (Jelili Atiku, Nigeria)

20:30 Deus Nos Acudi – video performance (Pak Ndjamena, Mozambique)

20:30 Over the rainbow –  video performance (Athi-Patra Ruga, Zuid-Afrika)

21:30 Symphony of 21 – dans (DOX, Nederland/Oeganda)

22:30 Reinel Bakolé – live muziek (Congo)

22:30 Q&A met Qudus Onikeku, Jelili Atiku, Pak Ndjamena

22:50 DJ Faizal (Oeganda)

Host van het openingsprogramma is Jennifer Muntslag.

Bij bezoek aan de voorstellingen kun je in de foyer ook naar de expositie The Beste of FiercePop met grafisch werk en illustraties van actuele toonaangevende kunstenaars uit hedendaags Afrika.

Reinel Bakolé

Met een speciaal optreden van Reinel Bakolé uit Brussel. Haar wortels liggen in Congo. Haar identiteit als Congolese in de Afro diaspora vormt de kern van haar muziek composities en laat haar sterke gehechtheid aan Afrika en haar Congolese roots zien. Met haar manier van lyrisch poëtisch zingen neemt ze het publiek mee in een meeslepende ervaring van vervulling en introspectie.

Videowerken

Er worden twee videowerken vertoond van Athi-Patra Ruga uit Zuid-Afrika en Pak Ndjamena uit Mozambique.

OVER THE RAINBOW van Athi-Patra Ruga gaat over de teloorgang van Zuid-Afrika als regenboognatie, wat deze heeft beloofd en niet gebracht. Samen met de Zuid-Afrikaanse artiest Angel Ho speelt hij  ‘Weekend Special’ van Brenda Fassie als eerbetoon aan het overleden popidool, bekend als de ‘Madonna van de Townships’. Athi-Patra Ruga zet glitter en glamour in als weerwoord tegen trauma en verdriet en gaat in een live stream gesprek met het publiek.

DEUS NOS ACUDI (God help ons) van Pak Ndjamena stelt de vraag of ons lichaam vrij is of gecontroleerd, origineel of geïmiteerd. Ndjamena laat zien hoe geloofsovertuigingen, goden, rituelen en mythen met elkaar zijn verbonden en worden gebruikt voor sociale controle over onze lichamen.

CORONATOEGANGSBEWIJS

Voor dit programma is een Coronatoegangsbewijs verplicht, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten om als geldig coronatoegangsbewijs te gebruiken. Meer weten over het coronatoegangsbewijs, check Bezoek met Coronatoegangsbewijs.

Afrovibes 2021

Dit programma heeft al plaatsgevonden