Check het hele programma

Phoenix Rose

Onderdeel van Afrovibes 2021

Ntando Cele

In een stand-upcomedy show praat en zingt de Zuid-Afrikaanse Ntando Cele over haar toneelleven als zwarte vrouwelijke komiek in Europa. Ntando woont en werkt als Zwarte Zuid-Afrikaanse  theater maakster in Zwitserland en maakt aan den lijve mee wat het betekend, een Zwarte theater maakster en komiek te zijn in Europa. Met humor en ironie geeft zij ons een kijkje in haar leven en haar ervaringen. Waarom kan Shakespeare’s Othello niet door een Zwarte man gespeeld worden?

CREDITS

Concept & performace: Ntando Cele 

Zuid-Afrika, Zwitserland   

45 min

COMBITICKETS

Deze voorstelling is onderdeel van Afrovibes festival. Een combiticket deze voorstelling en Sakhozi says ‘NON’ to the Venus koop je hier.

Programma 1 oktober

18:00 Opening

19:00 Phoenix Rose – performance (Ntando Cele,  Zuid-Afrika)

19:45 Nehanda – dans/performance (nora chipaumire, VS/Zimbabwe)

20:00  Èjì Ọ&yẹ̀ Ìpọ̀nrí II – performance (Jelili Atiku, Nigeria)

21:00 Sakhozi says ‘NON’ to the Venus – dans (Nelisiwe Xaba, Zuid-Afrika)

21:00 Amsterdams Hogeschool voor de Kunsten programma

21:45 Phoenix Rose – performance (Ntando Cele,  Zuid-Afrika)

23:00 Q&A met Nelisiwe Xaba en Ntando Cele

Host van het programma is Marjorie Boston

Bij bezoek aan de voorstellingen kun je in de foyer ook naar de expositie The Beste of FiercePop met grafisch werk en illustraties van actuele toonaangevende kunstenaars uit hedendaags Afrika.

CORONATOEGANGSBEWIJS

Voor dit programma is een Coronatoegangsbewijs verplicht, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten om als geldig coronatoegangsbewijs te gebruiken. Meer weten over het coronatoegangsbewijs, check Bezoek met Coronatoegangsbewijs.

Afrovibes 2021

Dit programma heeft al plaatsgevonden