Meet the artist: Maru Asmellash

Maru Asmellash cureert in CT op 17 november het programma CT Curated by Maru Asmellash: (PROD. BY …). Hierin toont hij samen met andere muzikale meesters hoe hedendaagse hiphop instrumentals tot stand komen en gaat hij met ze in gesprek over hoe een dikke beat écht tot stand komt.

Omdat we er zin in hadden, belden we Maru voor een Patta kopje koffie.

HALLO MARU ?

Je doet heel veel – je kledingmerk The New Originals, organiseert een festival samen met SMIB en schuift aan bij vele culturele tafels. Heb je altijd die ondernemingsdrang gehad?

Nee, ik ben later pas geprikkeld door mensen die op mij lijken, en een aantal stages bij modemerken en kledingbedrijven. Daar werd ik erg geïnspireerd door de omgeving en ambities van de mensen om mij heen. Festival doen we samen met SMIB!

Hoe ben je de modewereld ingerold?

Ik heb altijd een interesse gehad voor mode: het is een manier van expressie, het uiten van subculturen en interesses op persoonlijk level. Toen ik 17 was liep ik stage bij een kledingmerk. Daarna een stage bij Patta Distributie kledingdistributiebedrijf van buitenlandse merken. Hierdoor heb ik de Benelux retailwereld en distributie leren kennen; het sales aspect leerde ik gaandeweg.

In de CT Curated (PROD. BY …) duik je in de wereld van de muziekindustrie. Heb je zelf weleens muziek gemaakt?

Al vanaf jonge leeftijd! Toen ik tien was waren we met jongens op de basisschool aan het rappen en rapteksten aan het schrijven en toen ik 14-16 was ik te vinden in kleine studio’s in Amsterdam Zuidoost. Wij deelden onze eerste kantoor met SMIB toen we begonnen. Wat betreft produceren heb ik gewoon wat geprobeerd. We hebben wel is opgetreden op en maken nieuwe muziek en mixtapes.

Met wat voor muziek ben je opgegroeid?

Soul, jazz, reggae. Mijn moeder houdt van wereldmuziek, rock en klassiek. Ze heeft een klassieke leerschool gehad. Mijn vader houdt van traditionele Ethiopische muziek. En ik heb een oudere zus die altijd hield van reggae en dancehall en dat heb ik klakkeloos overgenomen, haha!

Waar ben je nu mee bezig en wat kunnen we van jou verwachten in de toekomst?

In Reigersbos in de Bijlmer, waar ik vandaan kom, zijn we bezig aan een creatieve open werkplek met horeca. Deze werkplek zal een broedplaats worden voor creatievelingen. Ik heb voor 5 jaar getekend en het project staat op mijn naam. Wat betreft The New Originals, er komen veel samenwerkingen en interessante projecten aan voor het einde van het jaar!

Blijf Maru volgen op Instagram via @maruwga.

Spread the word & share