Meet the Artist: Maru Asmellash

Deze maand was het weer tijd dat we een nieuwe maker aan de lijn kregen. Rrrrrring rrrring, dit keer was het Maru Asmellas, die bij ons 17 november om 16:30 CT Curated: (PROD. BY…) gaat begeleiden.

Wij treffen hem in een drukke meeting dus eerst even vragen:

 

Hiiiiiiiiii Maru, heb je 5 minuten voor een kopje koffie met ons?

 


Je doet heel veel – je kledingmerk New Originals, organiseert een festival en schuift aan bij vele culturele tafels. Heb je altijd die ondernemingsdrang gehad?

Nee, ik ben later pas geprikkeld door mensen die op mij lijken en aantal stages bij modemerken en kledingbedrijven. Daar werd ik erg geïnspireerd door de omgeving en ambities van de mensen om mij heen.

Hoe ben je de modewereld ingerold?

Ik heb altijd een interesse gehad voor mode: het is een manier van expressie, uiten van subculturen en interesses op persoonlijkere level – toen ik 17 was liep ik stage bij het kledingmerk Carhartt. Daarna een stage bij Pattas en daarna kleding distributie van buitenlandse merken en heb hierdoor de Benelux retailwereld en distributie leren kennen. Het sales aspect leerde ik langzaam en zo in de industrie gerold.

In de CT Curated duik je in de wereld van de muziek industrie. Heb je zelf weleens muziek gemaakt?

Al vanaf jonge leeftijd! Toen ik tien was waren we met jongens op de basisschool aan het rappen en rapteksten aan het schrijven en toen ik 14-16 was ik te vinden in kleine studio’s in Amsterdam Zuidoost. Wij deelden een kantoor met Smib toen wij begonnen. Wat betreft produceren heb ik gewoon wat geprobeerd en hebben nog steeds optredens. Daarnaast maken we nog steeds muziek en mixtapes.

Met wat voor muziek ben je opgegroeid?

Soul, Jazz, Reggae, moeder houdt van wereldmuziek, rock en klassiek. Ze heeft Klassieke leerschool. Vader houdt van traditionele Ethiopische muziek. En ik heb een oudere zus die altijd hield van reggae en dancehall en dat heb ik klakkeloos overgenomen, haha!

Waar ben je nu mee bezig en wat kunnen we van jou verwachten in de toekomst?

In het Reigersbos, waar ik vandaan kom, zijn we bezig aan een creatieve open werkplek met horeca. Deze werkplek zal een broedplaats worden voor creatievelingen. Ik heb voor 5 jaar getekend en het project staat op mijn naam. Wat betreft New Originals, er komen veel samenwerkingen en interessante projecten voor het einde van het jaar!

Dankjewel voor je tijd Maru!


In zijn CT-curated toont Maru Asmellash van The New Originals hoe hedendaagse hiphop instrumentals tot stand komen en reikt hij de tools aan om zelf aan de slag te gaan. De openingsset wordt verzorgd door muzikaal wonderkind Bnnyhunna, vooraanstaande producers Garrincha,  Synth Maarten en muzikale alleskunner Tim Wes spreken over hun productieproces (van de synths en presets tot de vocals), delen hun ervaringen en loodsen je stap voor stap door het proces om muziek van kwaliteit te maken.

Spread the word & share