Terug naar overzicht

CT People: Ruby

“Ik had voor de grap tegen een vriend van me gezegd: “Als ik kaal ga, doe jij dan mee?”. Ik had op dat moment haar voorbij mijn schouders en die vriend geloofde echt niet dat ik dat zou gaan afscheren. Ik zei tegen die vriend “Wacht maar, dat gaan we nog wel zien… “ en toen wilde hij uiteindelijk wel meedoen.

Ik heb wel veel geprobeerd met mijn haar, het groeit toch terug. Ik heb ook drie verschillende haarstijlen gehad in een jaar, maar kaal… Dat was toch wel spannend. Uiteindelijk heb ik toch een beetje op safe gespeeld en heb ik het steeds korter laten knippen, totdat het echt gemillimeterd was. Toen ik mijn vriend weer zag, was hij super verbaasd. Hij had nooit verwacht dat ik het echt zou doen! Maar toen ik vroeg wanneer hij het ging doen, zei hij ineens dat hij het toch niet ging doen! Ik voelde me wel een beetje genaaid, maar ik ben sowieso blij met mijn haar nu. Mijn haar identificeert mij niet, ik ben best makkelijk met mijn haar. Ik ben nog steeds dezelfde persoon én ik vind het mezelf goed staan! En misschien dat ik volgende keer wel helemaal kaal ga…”

Gesproken met Ruby | Afrovibes Festival | 28 sept 2021 | Fotografie door Studio EAB

Spread the word & share