Terug naar overzicht

CT PEOPLE: NICOLE

“Ik ben sinds deze week schrijver en public speaker! Hiervoor was ik jurist. Ik merkte dat ik alles eigenlijk deed vanwege de verwachtingen van andere mensen: dus de gemeenschap die me vertelde je bent een vrouw en intelligent, dus moet je arts of advocaat worden. Dat ben ik gaan doen. Ondanks dat mijn ouders wel supportive zijn en altijd hebben gezegd dat ik moet doen waar ik gelukkig van word, zat er altijd wel een ‘maar’ bij: “maar de advocatuur is wel handig want daar verdien je wel veel mee.”

Zo ben ik dus jurist geworden. Op mijn 26e dacht ik: waar doe ik het eigenlijk voor? Toen ben ik gaan reizen en dit jaar teruggekomen. Maar helaas, old habits die hard, dus ik ben toch weer aan het werk gegaan als jurist, omdat ik het toch spannend vond om geen plan B te hebben. Heel snel dacht ik alweer: oh my god, wat doe ik hier, dit is niks voor mij. Een maand geleden heb ik mijn ontslag ingediend, en vrijdag heb ik me ingeschreven bij KVK. Ik doe nu waar gelukkig van wordt.”

 

Gesproken met Nicole | A womxn’s journey from East-Asia to Amazigh | 17 sep 2020 | Fotografie door Afsaneh Ghafarian Rabe’l |

Spread the word & share