Terug naar overzicht

CT PEOPLE: EILEEN

“Bij ‘CT Cinematic: The Watermelon Woman’ heb ik mijn spoken word debuut gemaakt. Ik schrijf heel veel en dat doe ik ook wel eens voor anderen, maar ik had nog nooit op deze manier mijn teksten geperformd. Ik dacht namelijk altijd dat spoken word niets voor mij zou zijn. Ik zing heel veel en ik voel me ook altijd het meest comfortabel bij zingen. Het voelt minder persoonlijk dan bijvoorbeeld spoken word op een of andere manier, omdat de muziek voor een beetje afleiding zorgt en omdat ik heb gemerkt dat mensen blij zijn met wat ik heb gedaan wanneer ik goed klink. Het gaat dan dus veel minder om de inhoud voor mijn gevoel. Maar nu heb ik dus voor het eerst opgetreden met spoken word en dat was zo een empowering ervaring! Ik heb echt iets nieuws geleerd. Het voelde fijn om door het leren van iets nieuws uit mijn comfortzone getrokken te worden na lange tijd. Ik bevind me normaliter in een super veilige queer bubbel, dus ik was ook wel nerveus om uit die veilige bubbel te stappen, maar ik heb er echt van genoten en ik heb ook ontdekt dat ik dit graag beter wil leren en vaker wil doen!”

Gesproken met Eileen | Yoniverse |29 okt 2021 | Fotografie door Zoë Zandwijken

 

Spread the word & share