Terug naar overzicht

CT People: Janeth

“Ik ben begonnen als doorhost bij de Claire en afgelopen jaar ben ik gevraagd voor Spielraum, dat is een queer party en zij vonden dat ik daar goed bij paste. Mijn doel als doorhost is om het nachtleven zo inclusief mogelijk te maken voor iedereen, ongeacht je kleur, geaardheid of noem het maar op. Tuurlijk, uitgaan is hartstikke leuk, lekker dansen en je zorgen vergeten, maar voor heel veel queer mensen is het veel meer dan dat. Het is een samenkomst op een plek waar je eindelijk jezelf kan zijn en je gewaardeerd wordt voor de dingen waar ze je in de ‘normale wereld’ misschien wel raar voor aankijken. Mijn wens voor jongere queers is dat ze sneller terecht komen bij dit soort events. Ik merk dat veel jongeren eerst een heleboel hetero feesten afgaan voordat ze er achter komen dat het ook anders kan en dat er plekken zijn waar zij zich wél kunnen thuisvoelen.”  

 

Janeth | Gesproken tijdens: CT presents Vertoon: Queer in transition | 5 dec 2019 | Fotografie door Raymond van Mil |

Spread the word & share