Terug naar overzicht

CT People: Iraj

“Ik ben veel te vinden in het queer nachtleven, gay feestjes ben ik niet zo van, want ik vind dat er daar nog te veel in hokjes wordt gedacht. ‘Je hoort hierbij, je hoort daarbij, je moet er zo uitzien anders wordt je niet geaccepteerd’ Bij queer feesten zijn mensen veel meer open naar elkaar toe. Een vriendin van mij ging vaak mee naar queer feesten en voelde dat ze daar meer op haar plek is dan wanneer ze uitgaat in de ´heterowereld´. Het zou fijn zijn als iedereen zo open naar elkaar was. Een goed voorbeeld is, Spielraum, die inmiddels wat commerciëler is geworden, maar dat gebeurt nu eenmaal als een feest populair wordt. Wat ik een mooie ontwikkeling vind aan queer plekken die populairder worden, is dat mensen die normaalgesproken niet met het queer nachtleven in aanraking komen dat nu wel komen.”

Iraj | Gesproken tijdens: CT presents Vertoon: Queer in transition | 5 dec 2019 | Fotografie door Raymond van Mil

Spread the word & share