Terug naar overzicht

CT PEOPLE: IKA

“Verbinding zoeken tussen mensen en culturen, maakt me heel nieuwsgierig. Er is misschien een verschil tussen bijvoorbeeld Azië en Afrika, maar het is juist belangrijk en leuk als de overeenkomsten worden benadrukt in plaats van de verschillen.

Ik ben zelf mixed: mijn oma is Indiaas, mijn moeder komt uit Curaçao, mijn vader is Duits-Nederlands, dus alles komt samen. Mensen denken soms dat andere culturen een ver-van-je-bed-show zijn, maar dat is totaal niet waar. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat mensen die connectie aangaan. Het is gewoon een gekke gedachtegang om angst te hebben voor de ander.”

 

Gesproken met Ika | A womxn’s journey from East-Asia to Amazigh | 17 sep 2020 | Fotografie door Afsaneh Ghafarian Rabe’l |

Spread the word & share