Terug naar overzicht

CT People: Folasade

“Ik reis als journalist uit New York om interviews te houden met jonge mensen in het creatieve veld en hen te vragen naar hun unieke kijk op het leven, creativiteit en werkwijzen. Mijn interesse is om te kijken naar de onorthodoxe aanpak van deze jonge makers / kunstenaars. Tegenwoordig heb je sociale media en het is een belangrijke manier om ideeën te communiceren. Technologie heeft onze wereld veranderd en ik ben benieuwd hoe jongeren deze benaderen. Ik geloof ook dat de jeugdcultuur ongelooflijk inspirerend kan zijn. In vergelijking met New York heeft Europa als geheel een open manier van netwerken en kunnen jonge kunstenaars en makers eerder doorbreken met veel gemeenschapszin. New York is meer competitief en het creëert wat meer gesloten gemeenschappen omdat mensen concurreren in plaats van samenwerken. Hier werken alle jonge mensen die ik heb ontmoet samen en helpen elkaar veel. Ik speel ook met fotografie en collagekunst. Collagekunst is iets waar ik me altijd door heb laten inspireren. Het is voor mij een interessante manier om mezelf uit te drukken en meer te bloeien in de kunstwereld.”

Folasade | Gesproken tijdens: (PROD. BY…) | CT Curated by Maru Asmellash | 17 nov 2019 | Fotografie door Zoë Zandwijken |

Spread the word & share