Terug naar overzicht

CT PEOPLE: FIDELIO

“Kunst heeft voor mij een heel nieuwe betekenis gekregen sinds ik in Amsterdam ben gaan wonen. Ik ben in 2020 naar Amsterdam verhuisd vanuit Haarlem. Ik kom uit een voornamelijk witte omgeving en toen ik in het Compagnietheater kwam voor Afrovism vond ik het heel mooi om te zien wat er nog meer bestaat en wat er nog meer mogelijk is op het gebied van kunst. Het enige wat ik kende als kunst was de kunst die in het Rijksmuseum, het Scheepvaartmuseum en het Teylers museum te zien is. Het is mooi om nu een heel nieuwe betekenis te kunnen geven aan kunst. Kunst die ook meer reflecteert op mij! En die mij representeert: mijn verhalen en de dingen die ik interessant vind. Hier bij Afrovism zijn er bijvoorbeeld ook veel spirituele optredens. Dat is iets waar ik mee ben opgegroeid door mijn geloof, Winti. Het gaf mij een homecoming feeling om hier te zijn met mensen die op mij lijken en begrijpen wat de feeling achter deze kunst is. Dus ik heb een nieuw thuis gevonden!”

Gesproken met Fidelio | Afrovism | 11 dec 2021 | Fotografie door Jozef Wright

 

Spread the word & share