Terug naar overzicht

CT PEOPLE: BETE

“Ik plaats regelmatig activistische dingetjes op mijn Instagram. Op een keer postte ik daar de vraag: wat heb jij geleerd, wat is jou het meest bijgebleven dit jaar? De meeste mensen kwamen met super politiek correcte antwoorden, zoals: “ik heb geleerd dat ikzelf ook best wel discriminerende dingetjes zeg.” Maar toen kwam Oifik mijn vriend, die ik toen nog niet kende. En hij zei: “Wat ik eigenlijk iedereen wil meegeven, is het volgende: wat je echt een keer moet proberen is een opgewarmd broodje pindakaas en augurken”. Ik reageerde eigenlijk net als nu, ik ging stuk en daarmee was gelijk het ijs gebroken. We hebben 5 weken lang non-stop zitten appen en bellen, en nu zijn we samen!”

 

Gesproken met Bete | A womxn’s journey from East-Asia to Amazigh |17 sep 2020 | Fotografie door Afsaneh Ghafarian Rabe’l |

Spread the word & share