Terug naar overzicht

CT Lifestream: Nightlife Talks

Kijk hier het programma terug van Nightlife Talks:

Tijdens het tweede gesprek van de dag, gecureerd door Najah Aouaki, praten we met ondernemers en mensen uit het nachtleven over de waarde van het nachtleven gezien vanuit de creatieve industrie. Wat betekent de lockdown voor de instituten en mensen die werken in het nachtleven en hun professionele ontwikkeling? Welke creatieve processen worden nu onderbroken?

Amsterdamse initiatieven als Redlight Radio, Rush Hour, Patta en de School, die nu allemaal nationaal en internationale roem genieten, zijn allemaal verweven met het Amsterdamse uitgaansleven en hebben zich ontwikkeld binnen een ‘creatief ecosysteem’, ingebed in de stad. Anders gezegd, het nachtleven is van essentieel belang voor de ontwikkeling en innovatie van de creatieve industrie. Welk effect heeft het stilleggen van de nachtcultuur op Amsterdamse creatieve industrie?

Met Nightlife Talk #2 staan we stil bij de de impact van Covid 19 op nachtcultuur. We gaan in gesprek met Amsterdamse changemakers en prominenten uit de nachtcultuur die hun ontwikkeling (mede) aan de Amsterdamse nachtcultuur hebben te danken. Aan de hand van hun verhalen illustreren we dat het nachtleven een cruciaal onderdeel is van ‘creatieve ecosystemen in de stad’ en hoe dit ecosysteem nu onder druk staat. Zoals nacht- en muziekcultuur Pioneer Kees Heus onlangs zei: wij kunnen als Paradiso deze crisis overleven, maar wat als muzikanten, DJ’s en de kleinere podia het niet overleven? Moeten we dan weer from scratch beginnen?

Met Touria Meliani, Larry Appiah, Babs Gons, Kees Heus, Mo Ghabri, Isabelle Ho-Kang You, Kim Tuin, en Wesley Texel.

Het gesprek wordt geleid door Souhayla Ou-oumar.

Spread the word & share