Amerpodia zoekt Chef-kok Catering

Rode Hoed, Felix Meritis, De Nieuwe Liefde en het Compagnietheater zijn vier historische panden in het hartje van Amsterdam, verenigd in Amerpodia B.V. Deze 4 prachtige evenementenlocaties herbergen in totaal 26 zalen en worden gebruikt voor congressen, vergaderingen, huwelijken en culturele programmeringen.

Het cateringconcept onderscheidt zich door maatwerk en het hoge niveau. Bij ons wordt nog écht gekookt, met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten, bij voorkeur uit de streek en met seizoensproducten. Onze opdrachten variëren van walking dinners voor 450 personen of een simpele broodjeslunch voor 10 personen, van een Asian streetfood thema-avond tot een klassiek Frans sit down dinner.

Chef-kok

Als Chef-kok ben je eindverantwoordelijk voor alle banqueting keukens bij Amerpodia. Je geeft leiding aan een team van 10 medewerkers en je werkt zelf mee. Je streeft hoge kwaliteit na en je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. In deze zelfstandige functie kun je je creativiteit en je organisatorische talent helemaal kwijt. Je bedenkt menu’s en geeft binnen de menucyclus je eigen draai aan de gerechten. In deze zelfstandige functie vind je goed de balans tussen commercie en verantwoorde gerechten.

Wij zoeken een Chef-kok die zich voor langere termijn aan ons wil verbinden en samen met ons wil bouwen aan een organisatie waar wij met veel plezier werken en trots op zijn. Dit vraagt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en grote betrokkenheid bij de verschillende werkzaamheden.

 

Wie ben jij?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, beschikt over een afgeronde koksopleiding minimaal 10 jaar werkervaring en hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in de horeca en/of catering.
 • Je stelt met creativiteit en kennis van zaken de menukaart samen; Je vindt constante kwaliteit van belang; je respecteert de werkprotocollen/processen- en presentatiemethoden (banquetingconcept).
 • Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en als echte teamplayer draai je graag mee op de werkvloer.
 • Je bent een expert in het inkopen van (dagverse) producten/ingrediënten; je draagt zorg voor de ontvangst, controle, opslag en beschikbaarheid van producten, middelen en apparatuur.
 • Je houdt ontwikkelingen en trends bij op het gebied van producten, (combinaties van) gerechten, kooktechnieken e.d. en weet dit toe te passen.
 • Je zorgt dat de keuken er altijd netjes uitziet en je leeft de HACCP-regels nauwgezet na.
 • Je bent gastvrij, kwaliteits- en klantgericht.
 • Je bent innovatief, oplossingsgericht, goed georganiseerd, creatief en je hebt oog voor detail.
 • Je bent stressbestendig, gaat gestructureerd te werk en weet prioriteiten te stellen;
 • Je kunt goed met cijfers overweg en je bent analytisch sterk,
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in Nederlands als Engels;

 

Wat heb je extra te bieden?

 • Je hebt ervaring in het hogere segment van de partycatering.
 • Je hebt ervaring met front / live cooking;
 • Je hebt een leermeester diploma of je bent bereid deze te halen
 • Je hebt kennis van het horeca programma Horeko

 

Wat bieden wij:

Je werkt nauw samen met het Hoofd Horeca en de Horeca Managers in een jonge

organisatie. Er is volop ruimte om aan de fundamenten van de organisatie mee te bouwen en de functie zelf mede vorm te geven. Je krijgt de mogelijkheid om te werken in een team van betrokken mensen op unieke locaties met een rijke geschiedenis en historie. Het is je kans om een stempel te drukken op onze catering en samen met een gedreven team hier een succes van te maken. Je krijgt bovendien toegang tot de culturele programma’s van onze huizen.

Het gaat om een fulltime contract vanaf augustus/september 2018, tegen een marktconform salaris (e.e.a. afhankelijk van ervaring, opleiding en leeftijd) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 

Reageren?

Je kunt je schriftelijke sollicitatie (voorzien van motivatie en CV) voor 16 juli sturen naar sollicitaties@amerpodia.nl t.a.v. Rozemarijn Vermeulen (Personeel & Organisatie).

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Andreas Jungwirth (Hoofd Horeca); Andreas.Jungwirth@amerpodia.nl of 020 589 1680.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Spread the word & share